Kdo smo in kaj želimo?

Če želiš izvedeti več o našem društvu, si na pravi strani!

Kdo smo?

AETP je slovensko nevladno društvo mlade ekipe zaščitnikov živali, stacionirano v Mariboru.


Od začetka delovanja decembra 2020 smo izdali tri preiskave dveh klavnic in ene prašičereje z namenom, da v slovenskem prostoru odpremo pomembno vprašanje problematike industrijske živinoreje. Z naskrivaj pridobljenimi posnetki smo uspeli zagotoviti uvid in transparentnost v živalske obrate ter s tem prikazati življenje rejnih živali v Sloveniji.


V želji, da problematika ne ostane zgolj na ravni pogovorov, ampak preide v dejanske spremembe, smo v letu 2023 začeli delati na kampanji Slovenija proti kletkam, ki označuje novo poglavje in smer našega društva. Ta kampanja predstavlja začetek poti političnega zagovorništva in institucionalnih sprememb, ki bodo postopoma povečevale spoštovanje do živali.

Kakšni so naši načrti v prihodnosti?

Kratkoročno želimo zmagati v kampanji Slovenija proti kletkam in s tem sprožiti val institucionalnih sprememb za rejne živali. Naša želja je delovati in pripomoči k razvoju gibanja za zaščito živali v Sloveniji in na Balkanu.

Kako se financiramo?

Društvo AETP se je tri leta samofinanciralo. Z uvidom, da so za spremembe potrebni veliko večja aktivnost, čas in prioritizacija, smo začeli iskati podporo v razpisih, ki bi nam to omogočili. Tako nam je poljsko društvo za zaščito živali Otwarte Klatki novembra prispevalo zagonska sredstva, ki so nam omogočila zasnovati kampanjo Slovenija proti kletkam in zaposliti dva člana društva za eno leto.

Kako lahko pomagam?

Boj za pravice živali bo dolgotrajen in težek. Edini način, kako ga lahko zagotovimo, je, da vsak od nas pripomore po svojih najboljših močeh. Gibanje potrebuje velik spekter ljudi z različnimi znanji, zato vabimo vsakogar, ki čuti potrebo po aktivnem udejstvovanju v reševanju problematike spoštovanja živali, da postane del društva skozi prostovoljstvo in včlanitev.

Zakaj zbiramo donacije?

Z donacijami plačujemo spletno stran pobude, oglase na socialnih omrežjih in ostale nujne potrebščine, ki omogočajo, da pobuda doseže več ljudi, saj bomo le tako zbrali dovolj podpisov in dokazali vladi, da je Slovencem ta problematika pomembna.

Zaradi tvojega prispevka se lahko začnejo izvajati obsežne kampanje ozaveščanja, ki opozarjajo na stisko rejnih živali. Te kampanje so ključnega pomena za izobraževanje javnosti in pridobivanje široke podpore za naš cilj.

Tvoje donacije nam omogočajo, da sodelujemo s politiki in odločevalci ter si prizadevamo za zakone, ki prepovedujejo uporabo kletk v živinoreji.

Kakšna je pomembnost rednih podpornikov?

S tem, ko postaneš redni podpornik našega društva, neposredno prispevaš k izboljšanju življenja živali v Sloveniji, saj zagotoviš, da v društvu AETP delujemo strastni posamezniki, ki se borimo za tvoje vrednote in spremembe, ki jih želiš videti v svetu. Naj gre za zakonodajno zagovorništvo, ozaveščanje skozi kampanje ali dokumentiranje zlorab, tvoja podpora je pomembna, saj bomo le z njo imeli možnosti zagotoviti, da tema spoštovanja živali ostane v ospredju.

Nismo odgovorili na tvoje vprašanje? Piši nam na info@aetp.si